Kalmarsundsregionen

sök

Cathrine Olofsson

Tillbaka till en stad i utveckling

För tio år sedan skulle Cathrine Olofsson aldrig flyttat tillbaka till Oskarshamn. Nu har hon fått lite perspektiv på tillvaron och trivs som aldrig förr i staden.

– Det har hänt otroligt mycket här sedan jag flyttade och ännu mer positivt är på gång.

Cathrine till hör den sortens människor som vågar chansa. Den egenskapen har fört henne från ostkusten ner till Lund och sedan tillbaka igen.

–  När jag hade pluggat färdigt var det några kompisar som skulle studera vidare i Lund. Jag ville inte plugga mer men tänkte ändå att det vore kul att se mig om. Så jag chansade och hängde på.

Jobb och kärlek

Något jobb hade hon inte när flyttlasset bar iväg till den skånska metropolen. Men efter en vecka så hade det ordnat sig och hon stannade kvar där i tre år.

– Jag är även en riktig familjemänniska så när min syster berättade att hon skulle ha barn så ville jag bo lite närmare och flyttade till Kalmar. Jag hade inget jobb men det ordnade sig när jag var på plats.

Cathrine började jobba inom handelssektorn och kände att hon hade hittat rätt. Och sedan blev hon kär i bästa killkompisen Erik. De hade känt varandra sedan gymnasietiden och Erik bodde kvar, varför Cathrine började pendla mellan Kalmar och Oskarshamn. Kärleken vann över pendlandet och de skaffade en gemensam lägenhet i Oskarshamn. Cathrine hade inget jobb när hon flyttade. Men det fixade sig även i Oskarshamn.

– Jag var lite sugen på att jobba inom barnomsorgen och fick göra det ganska omgående, berättar hon.

Här ska barnen växa upp

Det ena ledde till det andra och i december 2016 föddes parets första dotter, Selda. En händelse som gav Cathrine ytterligare ett perspektiv på Oskarshamn.

– Här har vi nära till familj och vänner. Dessutom är Oskarshamn en perfekt stad att växa upp i. Här är nära till allt och staden befinner sig nu i ett mycket positivt skede. Nya butiker etablerar sig och hamnområdet står inför en rejäl make-over. Nu är det ingen tvekan om saken, det är här jag vill bo och se mina barn växa upp!

 

 

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!