Kalmarsundsregionen

sök

Christer Lindblom

Bättre boende till en billigare peng

Christer och Ann-Charlotte pratade om att flytta till Kalmar i cirka två år innan de bestämde sig och flyttade i juni 2015. Det var dels för att vänja sig vid tanken på att byta stad och dels för att lösa praktiska saker med boende och jobb.

– Det började med att Ann-Charlotte ville flytta hem då hon är uppväxt i Rinkabyholm. Sedan hade vi en tanke om mer fritid och ett lite lugnare tempo.

Bättre boende

Boendet var också en viktig fråga. Boendet i en storstad kostar mycket och i Kalmar kunde de få ett bättre boende till en billigare peng.

– Beslutet förenklades av att vi kände en del människor här, även utöver Ann-Charlottes släkt och familj. Utan henne hade jag nog inte flyttat till Kalmar men hon hade en naturlig anknytning hit.

Tog med sig företaget

Christer är egen företagare vilket förenklade beslutet. Han tog helt enkelt med sig företaget till Kalmar och nu driver han verksamheten från Kalmar.

– Det enskilt viktigaste skälet för mig var att jag kunde ta med mitt företag. Här finns bra flyg till Stockholm och tågförbindelserna är ok. Sedan önskar jag att det fanns bättre kommunikationer med omvärlden, exempelvis flyg till Köpenhamn.

Närhet till det mesta

Flytten har även fått Christer att fundera över vad som är viktigt i livet. Och idag uppskattar ha saker som han kanske inte funderade på så mycket förut.

– För mig är det viktigt att må bra och njuta av livet med familj och vänner. Här finns en närhet till det mesta, golf, natur och havet. Kalmar är dessutom en härlig sommarstad med mycket aktiviteter.

En skillnad mellan Stockholm och Kalmarsundsregionen är närheten mellan människorna.
– Ibland kan jag sakna storstadens anonymitet. Samtidigt som det är socialt och trevligt att springa på vänner och bekanta när man går ut och shoppar eller tar en öl.

Nöjd med flytten till Kalmar

Bland Christers gamla vänner i Stockholm var det många som blev nyfikna på hans flytt till Kalmar.

– De flesta var positiva och förstående när de hört mina argument. Jag träffade på en branschkollega ett år efter flytten. Han undrade om jag var nöjd med beslutet och jag svarade att allt var toppen. Han kände tydligen fler som hade flyttat från Stockholm till olika delar av landet och kommenterade att ”varenda j-vel som flyttat ut verkade trivas!”

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!