Kalmarsundsregionen

sök

Hiromi Ballantyne

Drömmen om möbler

Hiromi drömde om att bli tennisspelare när hon gick i grundskolan, en dröm som senare kom att justeras till en vilja att bli möbelsnickare. Drömmen tog henne till Öland för studier i möbelsnickeri vid Carl Malmstens Capellagården i Vickleby.

– Idag är min passion mitt arbete, här på Öland där jag arbetar som slöjdlärare i Glömminge, Torslunda och Gårdby skolor. Varje sommar håller jag också två sommarkurser för ungdomar på Capellagården. Det var den kursen som gav mig inspirationen att bli slöjdlärare.

Växande familj

När Hiromi och hennes man Jonathan fått sitt första barn började de titta på hus för den växande familjen. De hittade ett i Mörbylånga på södra Öland.

– Vi kunde föreställa oss våra glada barn leka där och i parken mitt emot huset, barfota. Så vi köpte det första huset vi tittade på!

I det huset har familjen Ballantyne nu bott i 20 år. De valde att leva i Mörbylånga för att de tycker det är tryggt, lugnt och en bra miljö för hela familjen.

Home, sweet home

– När vi har tid försöker vi resa till platser där vi ännu inte varit, men för mig är ”home sweet home” den plats där min man och jag valde att skapa en familj. När vi har semester och hälsar på i Japan, England eller Frankrike så saknar vi alltid Mörbylånga och Öland under semesterns sista dagar.

 

 

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!