Kalmarsundsregionen

sök

Sofia Forsberg och Johan Arnesson

Kalmar är en riktig idrottsstad

Sofia Forsberg och Johan Arnesson har bott både i söder och väster, men är nu tillbaka på östkusten.

– Vi har trivts bra på andra ställen, men nu har vi landat här och det känns skönt att ha kommit hem. Det är roligt att se hur mycket Kalmar har utvecklats under åren som vi varit iväg. Det har blivit en riktig idrottsstad, med lopp och evenemang hela tiden. I alla fall nu på sommaren, säger Sofia.

Bytte tvåan mot ett hus vid vattnet

Förra sommaren var Sofia och Johan i Kalmar för att genomföra triathlontävlingen Ironman. Då såg de ett hus som låg ute till försäljning som de sedan köpte och nu bor i.

– Vi hade tänkt att flytta hemåt, men kanske inte just då. Men jämfört med vår tvåa i centrala Göteborg, så kunde vi få det här i Kalmar. 120 kvadratmeter relativt nybyggt och nära vattnet. Nu känns det som om vi har både hus och sommarstuga i ett.

Med havsutsikt, ett stilla sus bland tallarna, fågelkvitter och ett avlägset sorl från en fotbollsmatch är det lätt att förstå vad de menar. Ett lugn vilar över området, där motionärer passerar förbi i kvällssolen en bit längre ner mot havet.

Möjligheter för karriären

Även jobbmässigt upplever de många fördelar med att ha flyttat till Kalmarsundsregionen.

–  Som läkare är det enklare att få en specialisttjänst i en mindre stad. Man kommer snabbare vidare i karriären och får dessutom bättre lön. Just nu jobbar jag enbart dagtid på vardagar, så för min del är det bara fördelar, berättar Sofia. Hon uppskattar också att det bara är fyra kilometer till jobbet, med cykelbana hela vägen. Johan ser andra fördelar med sitt jobb.

– Jag har bytt från en storbank till en sparbank, som ger tillbaka pengar till olika lokala projekt på Öland. Det känns roligt att företaget har ett sådant syfte.

Nära till allt

Närheten till både familj, barndomsvänner och jobb är också något de uppskattar.

– När vi bodde i Halmstad så jobbade jag i Göteborg. Då tog det en och en halv timme från dörr till dörr. Med den pendlingen i veckorna ville jag bara vara hemma på helgerna. Nu har jag mer fritid än vad jag haft på flera år och vi hittar gärna på saker på helgerna, säger Johan.  Nu till sommaren ser vi exempelvis fram emot att utforska och uppleva Öland mer. Jag vill gärna paddla kajak här ute, säger Johan och pekar ner mot havet. Sådana saker ger energi och därför känns det bra att vara rikare på tid.

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!