Kalmarsundsregionen

sök

Markus Kinnander

PÅ EN MINDRE ORT ÄR DET LÄTT ATT LÄRA KÄNNA NÄRINGSLIVET

Markus Kinnander växte upp i Timmernabben och flyttade till Kalmar som 16-åring, däremot kände han inte till Nybro särskilt väl. Men ett nytt jobb ledde till att familjen började leta nytt boende och för fem år sedan blev Nybro deras nya hemort.

– Det var ett väldigt bra beslut som vi aldrig har ångrat, berättar Markus. På en mindre ort är det lätt att lära känna näringslivet, det är stor skillnad mot i större städer. Som ny blev man emottagen med öppna armar. I Nybro finns många entreprenörer och en stark samverkan som snabbt gör att man kommer med i sammanhanget.

ETT AKTIVT FRITIDSLIV

Markus och hans familj är aktiva och löpning, cykling och annan träning är en viktig del av vardagen. I Nybro har de funnit ett starkt och brett föreningsliv som bjuder på många olika alternativ.

– Hela familjen fick ett väldigt varmt välkomnande i Nybro och vi fick snabbt kontakt med olika klubbar, säger Markus. Det finns många engagerade eldsjälar som hjälper till att skapa ett aktivt fritidsliv med stor bredd. Lokalt finns allt från sport till naturföreningar och i regionen finns många stora evenemang nära tillhands. Det blir en meningsfull helhet när både jobbet och det privata funkar och är lättillgängligt.

NÄRHETEN – FÖR BÅDE ARBETE OCH FRITID

I sitt jobb som affärschef på ett transport- och logistikföretag märker Markus dagligen av hur väl Nybro fungerar som logistiknav både regionalt och nationellt.

– Många av våra kunder sitter i Stockholm och skulle kunna ha lager där, förklarar han, men det är dyrare. Personal på de större orterna är dessutom ofta temporär. I vår region märker vi att anställda trivs och bygger sina liv här – folk som trivs stannar! Det ger oss en fördel och vi kan leverera bättre tjänster och service. Nybros läge är en fördel både i jobbet och privat.

– Självklart är Nybros förbindelser viktiga för oss som företag, men vi drar nytta av det även privat. Mycket finns här, men ska man åka någonstans har vi flera resealternativ, både tåg och flyg, inom nära räckhåll.

MED UPPLEVELSERNA I CENTRUM

På en mindre ort blir det lättare att svänga runt mellan jobb och andra aktiviteter, men även att hitta platser för lugn.

– När vi bodde i Kalmar var det närheten till havet som gav ett lugn i vardagen, minns Markus. I Nybro har skogen tagit den platsen. Att vara nära skogen och ha alla upplevelser där på ”hemmaplan” är en viktig del av anledning till att vi trivs så bra här.

 

 

 

 

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!