Kalmarsundsregionen

sök

Lisa Isakson

Flytten till Kalmar blev starten på något nytt!

För Lisa Isakson blev flytten till Kalmar starten på både en kreativ utbildning och egenföretagande. – Jag trivs bra som student i Kalmar, det är en mysig studentstad. Den är inte så stor, men det finns mycket kreativitet här. Jag gillar det, det är väldigt inspirerande att få ta del av andras kreativa arbete, säger Lisa som nu har kommit halvvägs i sin utbildning, Inredning- och butikskommunikation.

Linnéuniversitetet hade utbildningen hon letade efter

För några år sedan pluggade hon statsvetenskap och nationalekonomi, därefter flyttade hon till Medellín i Colombia i några månader. Det var då hon insåg att hon ville jobba med något mer kreativt än det hon just utbildat sig inom.

– Jag bodde i en del av staden som var full av entreprenörskap och när jag kom i kontakt med en byrå som sysslade med både branding och inredning kände jag ”det är just det här jag vill jobba med”. Jag började leta efter utbildningar i Sverige och hittade precis den jag ville gå, här på Linnéuniversitet i Kalmar.

Från fyra-miljonersstad till lägenhet i Kalmar

Tillsammans med sin colombianske pojkvän flyttade Lisa från fyra-miljonersstaden som ligger åtta timmar från kusten, till en lägenhet i Kalmar med bara några minuters gångavstånd till havet.

– Det var väldigt lugnt och skönt att komma hit. Och jag minns att min sambo tyckte det var så härligt att kunna gå ut och andas så frisk luft, berättar Lisa som uppskattar att bo nära både hav och natur.

Entreprenöriellt stöd ger utrymme att utvecklas

Vid sidan av studierna driver Lisa ett företag som hon startade strax efter att hon flyttat till Kalmar. – Som student med eget företag bjuds man in i ett fint sammanhang, säger Lisa och berättar om stödet från Drivhuset, som hjälpt både henne och många andra studenter att starta företag.

Hon nämner också föreläsningar och inspiration från nätverket Young ladies in business samt Kalmar science park, som är en mötesplats för både idéer och företag som vill växa. Lisa beskriver också att hon mötts av ett välkomnande företagsklimat från andra företagare här.

– Det finns både butiker och caféer som erbjudit mig att utan kostnad hålla mina makraméworkshops hos dem. För att de har ett utrymme ledigt, gillar hantverk och tycker att det skulle vara roligt. Det finns ett entreprenöriellt stöd hos de här hjälpsamma personerna och det ger unga kreatörer utrymme att utvecklas. Jag har svårt att tro att jag skulle få samma bemötande i större städer, säger Lisa.

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!