Kalmarsundsregionen

sök

Maria Edner

Att ha ett hus som ligger lantligt men ändå vid havet och samtidigt nära till både köpingen, arbetsplatsen och familjen. Att bo i Mönsterås har gett Maria Edner närhet till det mesta.

–  När vi började titta på hus ville jag gärna bo vid skogen medan min sambo ville ha nära till havet. När vi hittade den här tomten förstod jag att vi hade haft tur. Nu bor vi på landet och samtidigt nära vattnet, bara tre kilometer till Mönsterås centrum.

Boende med många möjligheter

Det var för knappt tio år sedan som hon och sambon Per flyttade in i det nybyggda huset. Strax bakom den vita trävillan växer blåbär, lingon och svamp och en bit bort åt andra hållet skymtar hamnen på andra sidan Mönsteråsviken. Från början var tanken att paret skulle slå sig ner i Malmö-trakten, där Maria hade pluggat. Men efter examen dök det upp ett jobb i Oskarshamn och de bestämde sig för att stanna på hemmaplan.

– Det kändes väldigt bra. Mönsterås är ett bra ställe att bo på med pendlingsavstånd till både Oskarshamn och Kalmar. Det ger många möjligheter, säger Maria.

Bra utbud av jobb

Från deras hus är det enbart fyra kilometer till E22:an, något som gör att det går snabbt att pendla.

– Det är rätt skönt att pendla. På vägen dit har vi tid att stämma av och prata om vardagssaker och på vägen hem hinner man varva ner. När vi kommer hem känns det som rena paradiset, det är semesterkänsla året om, säger Maria Under sina tio år i Oskarshamn har hon jobbat som kompetensutvecklare, gruppchef och kommunikatör. Arbeten som inneburit att hon träffat många människor och rört sig mycket i länet.

Billigare boende

Maria trivs i regionen och ser många fördelar med att bo i Mönsterås. Lugnet och möjligheten att bo enskilt, nära både skog och hav – samtidigt som det är nära centrum. Hon uppskattar också att det är billigare att bo här jämfört med storstadsregionerna. Närheten till deras familjer underlättar när de behöver hjälp med barnpassning ibland.

– Mönsterås är en mysig liten köping. Här är barnvänligt med många lekplatser och aktiviteter. Här finns ett bra basutbud, med många genuina och idylliska små butiker. Och det som inte går att hitta här finns i närheten. Det tar ju bara 20 minuter till Oskarshamn och 40 minuter till Kalmar.

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!