Kalmarsundsregionen

sök

Sofia Nyberg

Kalmar får livspusslet att gå ihop

Sofia kommer ursprungligen från Hörby i Skåne men när hon och Mattias, som har rötterna i Blekinge, träffades i Kalmar tog det inte lång tid innan de bestämde sig för att Kalmar skulle bli deras nya hemstad. De bor i stadsdelen Berga, ett lugnt och trivsamt villaområde där det är lätt att få kontakt med människor samtidigt som det är nära till dotterns skola, mataffärer, apotek och vårdcentral, men även vattnet och naturen. Deras hus ligger bara ett stenkast från Kalmarsund och badplatsen i Bergavik, varifrån man har fin utsikt mot Öland och Ölandsbron.

– Huset, en stor gammal träkåk från 1930-talet, tar en del tid i anspråk samtidigt som det ger mycket tillbaka. Det har ett fantastiskt läge med en lummig, insynsskyddad trädgård som fylls med allt från vindruvor till björnbär sommartid, säger Sofia. Jag blir alldeles lugn när jag står och diskar och blickar ut över gräsmattan och vimpeln som vajar rofyllt i flaggstången!

Trygghet och framåtanda

Från Berga har Sofia knappt tio minuters bilväg till jobbet som försäljningschef och partner på rekryteringsbolaget OnePartnerGroup inne i centrala Kalmar, ett jobb som hon stormtrivs med. På lunchen tar hon gärna en promenad i stadskärnan eller ner till gästhamnen, där Linnéuniversitetet så sakteliga börjar ta form.

– Jag upplever Kalmar som en trygg stad i lagom storlek. Hela stan genomsyras av en positiv framåtanda. Sedan jag flyttade hit för 16 år sedan har Kalmar utvecklats något enormt och kan nu stoltsera med ett gigantiskt utbud av nöje, kultur, restauranger och affärer. De senaste åren har det hänt otroligt mycket i staden, vars invånare hela tiden växer genom att ha ett större driv, större nyfikenhet och ett större engagemang – man vill framåt och växa som stad och det märks, säger Sofia.

Stort utbud inom litet område

Förutom närheten till allt, lugnet i villakvarteret och det stora utbudet inom liten radie är faktiskt klimatet och vädret också bidragande faktorer till att Sofia trivs så bra. –  I Kalmar är det ofta soligt och fint väder, och det älskar jag! I Skånes inland, som jag kommer ifrån, regnar det betydligt mer än här.

Innan Sofia flyttade till Kalmar bodde och jobbade hon utomlands en period. Skillnaderna är tydliga och får henne att uppskatta familjelivet i den nya hemstaden ännu mer. – Här finns ett lugn och en helt annan mentalitet än i storstan, man värderar ärlighet och lojalitet mycket högre.

Foto: Asora Photography
Text: Sofia Ekholm

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!