Kalmarsundsregionen

sök

Vem vill egentligen jobba i Kalmarsundsregionen?

Är det bara e-handlare? Eller kulturskapare? Eller kanske lärare?
Vi tror att det är vi som tycker att livet är mer än ett spännande jobb.

”Startskottet för familjens nya liv och arbetsliv gick när vi fann Torsås på kartan. Flyttlasset gick 1600 km söderut från Norrbotten. Här satsar vi och bygger för framtiden. Närheten var det avgörande och jag vill beskriva det som ett perfekt NÄRHETSLIV oavsett om det gäller fritid eller arbetsliv.”

”När jag flyttade ned för att jobba vid universitetet bosatte jag mig på landsbygden nära sundet. Den vackra omgivningen bjuder in till njutning, aktivitet och inandning året runt. Att bo där jag har min fritid i stället för där jag har mitt jobb, ger mig tid att leva.”

”Modig växer och därmed behovet av ökad produktion och kompentent arbetskraft. Etableringen i Kalmar blev därför naturlig på flera plan. Kalmar har också framåtanda och närheten till tåg och flyg gör det även smidigare för våra internationella kunder att ta sig hit.”

”Här har vi mer tid för varandra än i Stockholm och familjens dröm om att köpa ett gammalt, vackert hus med lite extra utrymme blev verklighet eftersom priserna är bättre här. Det finns också spännande jobb i regionen. Och jag har ett av dem.”

”Att bo och verka i Nybro är för mig självklart, att kunna bo på landet men ändå ha staden och alla bekvämligheter nära är en stor fördel, man får båda delarna. Som företagsledare och entreprenör erbjuder kommunen ett bra stöd och man känner att det finns ett genuint intresse kring att utveckla.”

”Jag upplever Kalmar som en trygg stad i lagom storlek. Hela stan genomsyras av en positiv framåtanda. Sedan jag flyttade hit för 16 år sedan har Kalmar utvecklats något enormt. Här är det ofta soligt och fint väder också, och det älskar jag!”

”Att driva företag i Kalmar har varit väldigt bra. Stödet från kommunen via Kalmar Science Park fanns där från dag ett. Att det dessutom är fantastiskt att bo här gör ju inte saken sämre.”

”Axipto är ett verkstadsföretag som ständigt söker kompetent personal. I Nybro jobbar vi i tätt samarbete med skolor och kommun för att kunna fortsätta expandera, samtidigt som vi verkar i en global miljö med en internationell kundbas.”

”Jag älskar att arbeta i en mindre skola med familjär stämning. Det är en utvecklande och lärorik miljö, där vårt nära samarbete mellan kommunen och näringslivet hjälper till att skapa de bästa förutsättningarna för eleverna.”

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!