Kalmarsundsregionen

sök

Kalmar

Kalmar är en stad med gamla anor, charm och karaktär. Men det är också en modern universitetsstad med visioner. Närheten till kusten och havet sätter sin prägel på livet här och det är det alltid något på gång. Hela 94 procent av Kalmarborna säger att de kan rekommendera andra att flytta hit. Välkommen du med!

Modern universitetsstad

Linnéuniversitetet är ett modernt och internationellt universitet – med utbildning och forskning i Kalmar och Växjö. kunskap. Universitetet är helt nybyggt och ligger centralt i Kalmars stadskärna, på Universitetskajen, precis vid havet. I möten mellan universitetet, näringslivet och samhället föds spännande och nyskapande idéer.

Lnu.se

Kalmar – en riktigt bra studentstad!

Historiska Kalmar

Kalmar Slott har en historia som sträcker sig tillbaka till 1100-talet. Det var här Kalmarunionen undertecknades 1397 och redan under Vasakungarnas tid på 1500-talet fick slottet sitt nuvarande utseende. Staden har med sin kullersten, arkitektur och sina stenhus från 1600-talet bevarat minnet av svensk stormaktstid.

Kalmar slott – Ett riktigt slott

Upplevelser året runt

På promenad- och cykelavstånd kan du uppleva parker, ängar, hav, kullerstensgator, butiker, museer och kaféer. Konserter, utställningar, teaterföreställningar och idrottsevenemang avlöser varandra. Och runt 400 föreningar är redo att förgylla din fritid. Det är bland annat därför Kalmar har utsetts till Årets Sommarstad flera år i rad.

Kalmars officiella besöksguide – kalmar.com

Kalmar har ett brett föreningsliv

Uppleva och göra i Kalmar

Kommun med företagsklimat i topp

Kalmar är rankad som en mycket bra plats att bo och leva i. Det är alltid nära till den service du behöver – oavsett om du väljer att bo i centrala staden eller i en lantlig idyll. Just nu byggs och satsas det som aldrig förr i hela Kalmar.  Här finns ett starkt näringsliv som vilar på tre ben; tillverkning, tjänsteföretag och handel. Ett bra företagsklimat gör att våra drygt 6 500 företag växer och utvecklas. I Kalmarsundsregionen hittar du också landets mest expansiva gröna näringar. Läs mer om Kalmar på kalmar.se och mer fakta om Kalmars näringsliv.

En bra skola

På Kalmar kommuns skolor och förskolor arbetar fler än 1 400 personer för att skapa en trygg och väl fungerande verksamhet. Våra skolor och förskolor finns nära barnen och vi har trygga, självständiga, kreativa barn och elever. Hos oss har alla rätt till en bra skola.

Utbildning och barnomsorg i Kalmar

Goda kommunikationer

Kalmar Öland Airport har flera dagliga avgångar till Stockholm och ligger bara tio minuter från Kalmar city. Under året har du dessutom möjlighet att resa med charter till flera varma och härliga resmål direkt ifrån Kalmar. Och med flera direkttåg till Köpenhamn/Kastrup, Göteborg och Linköping kommer du enkelt vidare ut till både resten av Sverige och världen. Välkommen till världen och Kalmar Öland Airport.

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!