Kalmarsundsregionen

sök

Mönsterås

Livskvalitet i vardagen

I Mönsterås kommun är du omgiven av hav, skogar och sjöar. Du som bor här får naturupplevelser kultur och historia i ett paket. Och dessutom finns här sedan många år tillbaka regionens bästa näringslivsklimat. Ordet livskvalitet sammanfattar på ett enkelt sätt hur många upplever sin vardag i Mönsterås kommun.

Nära till det mesta

Här finns det mesta nära och det finns egentligen inga avstånd att tala om. Du kan bo nära havet med tillgång till vår skärgård eller i vacker kulturbygd med tillgång till skog och mark. Vi har bra kollektivtrafik mellan orterna i kommunen och mellan de större orterna i länet samt närhet till flygplatsen i Kalmar. Det gör det lätt för dig att kombinera arbete och studier med ett bra boende och tid för familjen. Här hittar du mer information om boende och hur det är att flytta till Mönsterås.

Flytta till Mönsterås

Mönsteråsbostäder

Visit Mönsterås

monsteras.se/Fritid/Foereningsregister

Att göra

En företagsvänlig kommun

I Mönsterås är vi stolta över vårt företagsklimat och våra duktiga företagare. Framgångsrika företag är en förutsättning för tillväxt. Här samverkar storföretag, gårdsbutiker och kommunen på ett framgångsrikt sätt. Ett väl utbyggt fibernät möjliggör snabb digital kommunikation oavsett var i kommunen du bor eller arbetar.

Här läser du mer om vårt näringsliv

Här hittar du lediga jobb i Mönsterås kommun

Förskolor och skolor

Mönsterås kommun erbjuder barnomsorg och skola i samtliga tätorter. Vi möter barn och ungdomar utifrån deras behov och tidigare erfarenheter. Alla barn har rätt till en miljö där de kan utvecklas och vi ser det som en självklarhet att erbjuda olika utbildningsmiljöer. Skolan ska vara en miljö som präglas av nyfikenhet och utforskande. Vi har även bra möjligheter till fortsatta studier med gymnasium, vuxenutbildning och högskolecentrum.

Barn och utbildning

Högskolecentrum

 

 

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!