Kalmarsundsregionen

sök

Mörbylånga

ETT ÖPPET LANDSKAP MED STADSNÄRA LÄGE

Mörbylånga kommun på södra Öland är en speciell del av Sverige. Havet, det öppna landskapet och ett fantastiskt ljus lockar varje år över en miljon besökare till Öland. Många väljer att stanna hos oss året runt och vi blir hela tiden allt fler som lever på södra Öland.

DET GODA LIVET

Oavsett om du söker det lantliga lugnet eller närheten till staden kan du skapa det goda livet här med oss. Färjestaden i norra kommundelen ligger precis vid Ölandsbron, och erbjuder snabba, smidiga pendlingsmöjligheter till Kalmar med bil, buss eller sommartid med båt. På södra och östra sidan av ön hittar du fantastiska möjligheter för ett genuint öländskt liv.

BOENDE – TRYGGHET OCH UNIKA MÖJLIGHETER

Södra Öland är en trygg plats där naturen och den trivsamma boendemiljön skapar goda förutsättningar för livets alla skeden. Pittoreska bygator med klassiska Ölandsgårdar eller modernt boende i tätort. Valet är ditt! Oavsett hur familjens drömboende ser ut kan du hitta eller skapa det här. Mer om att bo på södra Öland.

FRITID OCH KULTUR ÅRET OM

Den unika miljön på södra Öland inbjuder till rekreation och aktiviteter året om. Havet, stränderna och det öppna landskapet är som gjort för friluftsliv och idrott. Ett spännande kulturutbud och rikt föreningsliv ger förutsättningarna för en bra fritid för alla åldrar. Mer om hela Öland och kommunens fritidsutbud hittar du här. Ölands turismorganisation hjälper såväl besökare som boende att hitta aktiviteter och sina egna smultronställen på ön.
ÖlandsTurism

UTBILDNING AV HÖG KVALITET

Våra förskolor och skolor håller hög kvalitet och vi kan ge våra barn och ungdomar riktigt bra förutsättningar för att möta framtiden. Eleverna presterar mycket goda studieresultat, bland de bästa i Sverige. Som bevis på detta har förskolan och grundskolan fått fina utmärkelser genom åren. Inom bekvämt pendelavstånd finns också Linnéuniversitetet med sitt stora utbud av utbildningar. Vår skola och omsorg bekantar du dig med här.

MED FÖRETAGANDE SOM EN LIVSSTIL

Ölands befolkning är mycket företagsam och näringslivet karaktäriseras av många småföretag. Besöksnäringen har tillsammans med lantbruket en tongivande roll. Du hittar de flesta branscher på ön, eller inom bekvämt pendelavstånd i regionen. Så oavsett din expertis eller dina ambitioner finns det goda förutsättningar för arbete och företagande. Mer om näringslivet i Mörbylånga kommun hittar du här.

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!