Kalmarsundsregionen

sök

Nybro

En levande småstad med stort utbud och närhet till det mesta, trevliga tätorter, naturskön landsbygd och den trolska Glasrikeskogen, det är dessa olika delar som tillsammans bildar Nybro kommun. Hos oss står kreativitet och gemenskap i fokus i vår strävan efter utveckling och livskvalitet.

Attraktivt boende

I Nybro kommun bor du bra och du har många boendealternativ att välja mellan. Lägenheter i centrum med butiker och restauranger alldeles utanför dörren. Villor i vackra omgivningar, nära skogar och sjöar. Mångfald och valmöjligheter är i fokus i Nybro, oavsett om du vill hyra en lägenhet eller köpa ett hus. Singel eller par, ung eller gammal – det finns ett alternativ för alla

Livskraftigt näringsliv

Näringslivet i Nybro kommun består av en intressant mix av företag i varierande storlek inom olika branscher. Fokus ligger fortfarande inom tillverkningsindustrin, med flera kända företag i spetsen som till exempel golvföretaget Kährs, en av Europas främsta golvtillverkare, Smurfit Kappa, ledande tillverkare av wellpappförpackningar, och Bribo Mekaniska som sysslar med avancerade plåtarbeten.

En skola i toppklass

När skolkvalitet mäts i Sverige blir det tydligt att Nybros skolor håller hög klass. Vi rankas högt oavsett om det är Lärarförbundet som mäter våra resultat eller om det är Sveriges kommuner och landsting, SKL, som rankar oss. Resultatet är ett kvitto på att vi har en bra verksamhet och har haft det över tid. Vi har hög lärartäthet och en stor andel utbildade lärare.

En meningsfull fritid

I Nybro finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter att välja mellan, med flera idrottsanläggningar i hela kommunen och ett rikt föreningsliv inom många olika områden. Fritidsgården Mejeriet bjuder på många olika aktiviteter och är en plats där unga kan träffas, prata och umgås. Här finns en scen för de lokala rockbanden och man arrangerar även ungdomsdiscon.

Nära till naturen

Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda i Nybro, då det alltid är nära till naturen. I naturreservatet Svartbäcksmåla finns södra Sveriges längsta konstsnöspår, som lockar mängder av skidåkare varje år. Här finns dessutom en slalombacke och många aktiva föreningar. Runt om i kommunen finns växlande natur med en blandning av öppna landskap, täta skogar och framförallt många bad- och fiskesjöar.

Glas och design

Nybro är den största kommunen i regionen Glasriket, som har en miljon besökare varje år. Här kan du komma det magiska glaset mycket nära. De mest kända varumärkena från kommunen är kanske Orrefors och Målerås glasbruk men här har det en gång i tiden funnits glasbruk i nästan varenda by. Än idag finns det många glashyttor runt om i Glasriket där både konstnärskap och hantverksskicklighet fortsätter att utvecklas. Mer information om besöksmålet Glasriket hittar du här!

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!