Kalmarsundsregionen

sök

Oskarshamn

Teknik- och industristaden där skärgården börjar!

Oskarshamn ligger strategiskt beläget i en av världens vackraste skärgårdar. Här finns färjetrafik till Gotland och Öland och hamnen har även nationell och internationell godstrafik.

Teknikföretag som växer

Oskarshamn har ett starkt näringsliv med stolta traditioner. Stora arbetsgivare som Scania, bygghemma.se, OKG, SKB, Elajo, SAFT AB och Liljeholmens Stearinfabrik finns alla i Oskarshamn. Läs mer om näringslivet i Oskarshamn.

Kultur, evenemang och skärgård

I Oskarshamn pågår just nu en stadsomvandling som innebära nya bostäder, nya torg och en attraktivare stadskärna. Oavsett var i Oskarshamn du bor så har du nära till naturen och skärgården. Här finns över 500 sjöar och 5 000 öar att utforska, Arena Oskarshamn erbjuder bland annat SHL hockey och den fantastiska sommarfestivalen Latitud 57 lockar närmare 9 000 besökare. På Oskarshamn.com kan du läsa om fler evenemang och sevärdheter att upptäcka.

Lediga tomter och en ny stadsdel

Vi bygger för framtiden och i inre hamnen planeras en helt ny stadsdel med 500 bostäder. Vill du hellre bygga eget så finns det lediga tomter i kommunen. Kommunens hyresvärdar hittar du här.

Trygg och lugn skola

Våra förskolor och skolor präglas av trygghet och värdegrund. Våra verksamheter erbjuder ett kreativt lärande med tillhörande utvecklande skolmiljö. Här kan du läsa mer om skola och barnomsorg i Oskarshamns kommun. Nova i Oskarshamn erbjuder högskoleprogram på hel- eller deltid, de specialdesignar även utbildningar på uppdrag av arbetslivet.

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!