Kalmarsundsregionen

sök

Vårt samarbete

Kommunerna vid Kalmarsund jobbar nära tillsammans för att få fler att upptäcka möjligheterna i Kalmarsundsregionen.

Kalmarsundsregionen – en region med möjligheter

Att ha medarbetare med rätt kompetens blir allt viktigare för företags och organisationers konkurrenskraft. För några år sedan startade vi därför nätverket Kalmarsundsregionen. Tillsammans kan vi ta oss an gemensamma utmaningar på ett bättre och effektivare sätt. Gemensamt kan vi också attrahera nya invånare med en större palett av möjligheter och ett mer varierat utbud.

Vi finns i en region som har en bredd i näringslivet och som har en spännande framtid för sig. Vi tror att människor vill upptäcka möjligheterna med att flytta hit och bli en del av vår gemenskap. Vi tror att vårt erbjudande om det enkla livet med närhet till det mesta och som skapar tid för att leva, kan locka. Vi tror att vår närhet till natur och hav som skapar en semesterkänsla i vardagen är en konkurrensfördel.

Det viktigaste är inte på viken sida av kommungränsen man bor eller arbetar. Det viktigaste är att man bor och arbetar, lever och trivs, i vår region.

Kalmarsundsregionen – Tid att leva

På kalmarsundsregionen.com har vi samlat starka argument för att flytta hit, vi bjuder på reportage och information för den som är nyfiken och vi länkar till lediga jobb. På Instagram får våra följare möta ambassadörer som med stolthet berättar om möjligheterna och livet här i Kalmarsundsregionen. Du kan även följa Kalmarsundsregionen på Facebook.

Rekryteringsnätverk Kalmarsund

Vi är många inom både privat och offentlig verksamhet som har stora och utmanande rekryteringsbehov framöver. Chansen att lyckas är större om vi samverkar. Därför finns också Rekryteringsnätverk Kalmarsund, med fokus på kompetensförsörjningsfrågor. Genom att hjälpas åt på olika sätt kan vi förbättra förutsättningarna. Det är vi i nätverket som tillsammans formar agendan utifrån våra behov och utmaningar. Värdskapet alternerar mellan deltagarna. Kommunerna inom samarbetet håller ihop nätverket och bidrar med att administrera inbjudningar, bistå med lokal och liknande. Du som är arbetsgivare – välkommen att vara med du också. Kontakta oss gärna!

Vi har även en grupp på Linkedin som heter Kalmarsundsregionen Karriär och rekrytering. Gå gärna med i den!

Kalmarsundsregionen använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Jag godkänner!